Proje Açıklaması

Yurtdışında bulunduğunuz çalışmaya eşdeğer süreleri, ülkemizde çalışmış gibi gösterebilir, o günlere ait primleri ödeyerek yurtdışı borçlanması yapabilirsiniz.

Belirli nitelikte yurtdışı süreleri olan; Türk vatandaşları, Türk vatandaşlığından izin ile çıkarılan mavi kartlı vatandaşlar, çalışanlar, ev kadınları, doğum yapanlar ve emekliler yurtdışı borçlanması yapabilir.

Borçlanma yaparak emekli olmak için prim gün, yaş ve hizmet süreleri gibi koşulların yerine getirilmesi gerekir. Burada ki günler ile yurtdışı günlerinin toplamı emekliliğine yetiyorsa aylık bağlanır. Yetmiyorsa aylığa hak kazanmaya yetecek prim gün sayısı kadar borçlanma yapılmalıdır. Ya da askerlik borçlanması yaparak ya isteğe bağlı sigorta yaptırarak ya da çalışarak eksik günlerini tamamlamalıdır.

Yurtdışında çalışmaya eş değer nitelikli süreler ülkeden ülkeye, kadın, erkek olmasına göre değişiklik göstermektedir. Bunların kanıtları için de bir başka söylemle yurtdışı borçlanması için istenilen belgelerde çeşitlilik göstermektedir. Bu durum kabul edilen sigorta başlangıç tarihleri için de geçerlidir.

Elver Sosyal Güvenlik Müşavirliği, yurtdışında bulunduğunuz çalışmaya eşdeğer nitelikli sürelerinin en düşük ödeme ile en yüksek maaşı alabilmeniz için borçlanma tutarını hesaplıyor, emekli olup olamayacağınızı tespit ediyor, olamıyorsanız gerekli koşulları söylüyor, emeklilik için gerekli olan belgelerinizi düzenliyor, ödeyeceğiniz paraya göre ne kadar maaş alabileceğinizi hesaplıyor, geliş gidiş masraflarınızı kısıtlayarak yersiz maaş ve zaman kaybını engelliyoruz.

Yurtdışında bulunduğunuz çalışmaya eşdeğer süreleri, ülkemizde çalışmış gibi gösterebilir, bu günler için yurtdışı borçlanması yapabilirsiniz.

Mavi kartlı en hanımları doğum borçlanması yaparak emekli olabilir.